LAZEF vzw
Bestuur
Diensten
Lidmaatschap
Verzekering
 
Zeilwagencentrum
 
Clubs
 
Koepel
 
  LAZEF, Federatie

LAZEF Landelijke Zeilwagenfederatie vzw

De LANDELIJKE ZEILWAGENFEDERATIE of afgekort LAZEF werd opgericht in 1978. Het is een door de Vlaamse Gemeenschap erkende en (langs V.V.W.-RECREA vzw) betoelaagde sportfederatie. Zij groepeert alle Vlaamse zeilwagenclubs.

De Vlaamse zeilwagenclubs hebben hun activiteiten in De Panne, St. Idesbald, Koksijde, Oostduinkerke, Westende, Oostende, Bredene, De Haan en Knokke-Heist.

De kitebuggy-rijders werden binnen de clubwerking van de LAZEF clubs opgenomen. Zij vormen de klasse 8 in onze sport. In 2002 werd de Belgische Buggy Associatie (BBA) opgericht. Net zoals LAZEF draagt zij de veiligheid op het strand hoog in haar zadel en zorgt zij ervoor dat elke buggyrijder over de nodige vaardigheden en brevetten beschikt. De BBA geniet hierbij volop de medewerking en ondersteuning van LAZEF.

Het zeilwagenrijden als recreatiesport kent een grote aangroei van genteresseerden. Die kunnen via hun lidmaatschap bij een LAZEF-club rijden met clubwagens.

LAZEF organiseert verscheidene activiteiten om de sport in ieders bereik te brengen. Zij ondersteunt de recreatie- en wedstrijdzeiler organisatorisch. Zij werkt nauw samen met het BLOSO voor de organisatie van (school-)sportdagen en cursussen.

De goed gestructureerde werking van de federatie en de bloeiende zeilwagenschool garandeert de promotie van het zeilwagenrijden in al z'n facetten. Dit is n van de belangrijkste doelstellingen van de Landelijke Zeilwagenfederatie.