De sport
Organisatie
Avontuur
 
Historiek
 
Reglementering
 
Klassen
 
Brevetten
 
Cursussen
 
  LAZEF, Zeilwagensport

LAZEF De sport zeilwagenrijden

Zeilwagenrijden is een spectaculaire zeilsport voor wie van wind, snelheid en avontuur houdt. Geen motorgeronk, geen uitlaatgassen, alleen het geluid van de roffelende wielen op het harde zand en het fluiten van de wind in het strak gespannen zeil, begeleiden de zeilwagen.

Het unieke van zeilwagenrijden is de combinatie van snelheid, rust en strand. Daarmee is de sport aantrekkelijk voor zowel recreanten als wedstrijdzeilers.

Naast de uitgebreide mogelijkheden om recreatief op de Belgische stranden te zeilen, blijkt dat wedstrijden een spectaculaire dimensie aan de sport toevoegen : topsnelheden van 100 km/h bij windkracht 6 zijn voor wedstrijdwagens en getrainde piloten weggelegd...

Niettegenstaande de eerste zeilwagens in 1900 reeds over het strand reden, kreeg de sport pas het laatste decennium meer bekendheid o.m. door de toenemende vrije tijd en de inspanningen die de LAZEF en de clubs leveren.

Het zeilwagenrijden als recreatiesport kent een spectaculaire aangroei van ge´nteresseerden die via hun lidmaatschap bij een LAZEF-club kunnen rijden met clubwagens.

Het zeilwagenrijden als competitiesport daarentegen, is danig geŰvolueerd. De technologische evolutie o.m. door het gebruik van composietmaterialen als carbon en kevlar vergt echter steeds grotere investeringen van de piloten.

Een dynamische ploeg aan het hoofd van de federatie en het feit dat zeilwagenrijden een uiterst attractieve sport is, rechtvaardigen de positieve toekomstverwachting voor deze sport.