Initiatie
Lidmaatschap
 
Jeugdsportactie
 
Zeilwagenschool
 
Een schooldag
 
Sportkampen
 
  LAZEF, Zeilwageninitiatie

LAZEF Leren zeilwagenrijden

De zeilwageninitiatie vandaag

Wie wil leren zeilwagenrijden, heeft hiertoe verschillende mogelijkheden:

Juniorkampioenschappen

a) individuele lessen

Tijdens de krokus-, paas-, zomer- (juli en augustus) en herfstvakantie worden er te De Panne lessen gegeven waarvoor men per uur kan inschrijven. Dit is de meest geschikte methode voor vakantiegangers die kennis willen maken met de sport zonder onmiddellijke verdere engagementen. Veel toeristen maken dankbaar gebruik van deze mogelijkheid.

De lessen vinden plaats bij laag water tussen 9 u en 20 u. Minimum leeftijd is 14 jaar.
Kostprijs per uur en per wagen: € 20 (inclusief verzekering).

Na een korte uitleg neemt men plaats aan het stuur en rijdt men onder toezicht van een instructeur op een hiervoor voorziene strook strand samen met andere beginners !

Vooraf inschrijven is zeker aangewezen. Dit kan een week vr en gedurende de vakantie-periodes in het clubhuis, tel. 058 / 42 08 08. Bij afwezigheid kunt u zich wenden tot het LAZEF-secretariaat, tel. 058 / 41 57 47.

b) lessen voor groepen, scholen en bedrijven

Vriendenkringen, scholen, firma's, buitensportorganisaties, jeugdbewegingen, sportkringen edm. kunnen door het volgen van een groepsles een onvergetelijke dag beleven. Deze formule heeft zo'n succes dat men wel praktisch elk weekend en tal van winderige weekdagen van het jaar een groep zeilwagens over het strand ziet rijden gedurende minstens 3 uur per dag.

Indien men met een groep is van minimum 5 personen dan kan een sportdag zeilwagenrijden aanvragen op een zelf gekozen datum (hetzij tijdens de week of in het weekend, maar niet in januari of februari). Deze initiatiedagen vinden plaats in De Panne en worden begeleid door een gediplomeerd Bloso-instructeur. Minimum leeftijd is 14 jaar.

Voor info, prijzen, inschrijving en reservatie, zie zeilwagenschool.

c) gratis kennismaken op promotiedagen

Tijdens de opendeurdagen die de clubs in samenwerking met de Landelijke Zeilwagenfederatie organiseren kunnen individuelen gratis kennismaken met de zeilwagensport. De deelnemers betalen enkel een verplichte verzekeringspremie van € 0,50.

Na een korte theoretische inleiding kan men een eenvoudig parcours op het strand rijden.
Vooraf inschrijven is niet noodzakelijk. Meld u aan bij de plaatselijke club.
Enkel individuele inschrijvingen worden aanvaard. Iedereen vanaf 14 jaar is welkom.
Breng waterbestendige en reservekledij mee!

DatumUurPlaatsClub
za 25/04/15 13u30 - 16u De Panne Festival Aan Zee
zo 26/04/15 13u30 - 16u De Panne Festival Aan Zee
za 09/05/15 10u-13u De PanneWatersportdag
vr 17/07/15 09u30 -12u30 De Panne Bloso zomer Promotietoer

d) Mobiele zeilwagenschool

Jeugdsportactie om jongeren actief met de zeilwagensport kennis te laten maken. Klik hier voor meer info over de mobiele zeilwagenschool.

e) D Watersportdag

"D Watersportdag" is d ideale manier om kennis te maken met het zeilwagenrijden en de watersporten. In zowat alle watersportclubs worden kennismakingsactiviteiten en gratis initiaties georganiseerd.
Kijk naar www.watersportdag.be voor meer info over de geplande activiteiten.